Vuosi sitten levisi ensimmäisiä huhuja Priscilla Presleyn tähdittämän The Wonder of You -kiertueen saapumisesta maahamme. Onneksi huhut materialisoituivat ja viime keskiviikkona saimme mahdollisuuden nauttia ikimuistoisesta konsertista. The Wonder of You -kiertue perustuu Royal Phiharmonic Orchestran kanssa tehtyihin hyvän vastaanoton saaneisiin If I Can Dream ja The Wonder of You levyihin. Vuosi sitten keväällä konsepti nähtiin ensimmäisen kerran kerran kiertueella ja KEA:n iskujoukon kanssa kävimme katsomassa Frankfurtin Festhallen konsertin. Kokemus oli ikimuistoinen ja suurin odotuksin suuntasimme Helsingin jäähalliin. Vaikka jäähalli ei ollut ääriään myöden täynnä, oli paikalla kuitenkin kiitettävästi Elvis-musiikin ystäviä.Helsinki sai kunnian toimia tämän vuoden Euroopan keikkaperiodin ensi-iltanäyttämönä. Vuoden takaiset kiertueen alkua vaivanneet tekniset ongelmat oli onnekkaasti selätetty ja tällä kertaa videoscreenit toimivat pientä synkkaongelmaa lukuunottamatta moitteetta. Konsertin ylöspano ja settilista vastasivat vuoden takaista kiertuetta. Helsingin jäähallin rajoitteet tulivat ikävästi vastaan ja lavan keskellä rumpalin yläpuolella ollutta näyttöä ei saatu nostettua riittävän ylös – tästä johtuen orkesterin takana olleen screenin visualisointi jäi harmillisesti välillä pimentoon. Viime vuotiseen erona oli myös konsertin aluksi annettu valokuvauskielto. Onkohan yleisön kännyköiden räpläämisestä tullut viime vuonna valituksia kiertueen organisaatiolle? Erona aiempaan oli myös se, että toimitukselliseen tarkoitukseen otettuja valokuvia sai ottaa vasta Priscilla Presleyn poistuttua lavalta. Viime vuonna tällaista sääntö ei ollut.


Frankfurt 20.5.2017


Väliajan sisältänyt konsertti sisälsi kiitettävän monipuolisen kattauksen Elvis-kappaleita. If I Can Dream -intron ja Priscillan tervehdyssanojen jälkeen päästiin tositoimiin Burning Loven aloittaessa hittikimaran. Illan yksi hienoimmista hetkistä koettiin heti väliajan jälkeen Priscilla Presleyn saapuessa yleisön pariin ja kysellen kuulumisia – mm. eturivissä istunut ”havaijipaitainen” mies herätti Priscillan huomion. Priscillalla tuntui olevan kevättä rinnassa sillä sen verran innokkaasti hän halusi toimia yleisön amorina.

 

Konsertin toisen puoliskon selkeänä kohokohtana voidaan pitää Suspicious Mindsiä. Kappaleesta on viime vuosina muodostunut Elvis-kiertueiden vakiokalustoa ja keskiviikkoillan yleisö seurasi kiitettävästi kapelimestari Robin Smithin kehoitusta ja nousi ylös penkeiltään jammailemaan. Setissä aiemmin kuullussa Memories -kappaleessa taustalaulajat motivoivat yleisöä luomaan valomeren matkapuhelimillaan – ja hienoltahan se näytti. Illan lopuksi kuultiin vielä vaikuttavat American Trilogy ja If I Can Dream. American Trilogya pohjusti Priscillan muistot miten hän esitteli kappaleen Elvikselle.

 


The Wonder of You -konsertilla kunnioitetaan hienosti Elviksen jälkeensä jättämään musiikillista perintöä. Priscilla Presleyn läsnäolo toi iltaan mukaan henkilökohtaisen ja inhimillisen kulman. Priscillan tapaaminen konsertin jälkeen vahvisti illan aikana syntynyttä mielikuvaa lämminsydämisestä ihmisestä. Uskoakseni jokainen meet&greetissä paikalla ollut voi sanoa samaa.