”Elvis Presley – Mies ja myytti” –näyttely on päivittynyt ja seuraavaksi nähtävissä Kouvolan Pato Klubin galleriassa.
Näyttely on avoinna 7.2.-28.3.20201 Kuusankosken Taideruukin 2. kerroksessa, Kyminväylä 2. Näyttelyyn voi tutustua maksutta ti-pe 11-17 ja la-su 12-16. Maanantaisin Pato Klubi on suljettu.

”Elvis Presley – Mies ja myytti” –näyttely nähtiin ensimmäisen kerran viime vuoden lopulla Merikeskus Vellamon Ruumassa Kotkassa. Elvis Presley on yksi aikakautemme ikonisimmista viihdetaiteilijoista. On sanottu, että hän on yksi niistä harvoista, jotka tunnetaan pelkän etunimen perusteella. Niin Suomessa kuin Kymenlaaksossakin Elviksellä on yhä edelleen vankka fanipohja. Suomalaisen Elvis-fanikerhon ensiaskeleet ajoittuvat 1960-luvulle ja toiminta on jatkunut näihin päiviin asti miltei katkeamattomana.

 

”Elvis Presley – Mies ja myytti” -näyttelyssä on esillä KEA:n jäsenten omien kotiarkistojen helmiä. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 65 vuotta Elviksen kahden ensimmäisen albumin ”Elvis Presley” ja ”Elvis” julkaisusta, Elviksen elokuvauraa vahvasti määrittäneen ”Blue Hawaii” –elokuvan ilmestymisestä tulee kuluneeksi 60 vuotta sekä viimeisistä studiosessioista Gracelandin Jungle Room –huoneessa 45 vuotta – muun muassa näitä merkkipaaluja muistellaan Pato Klubin gallerian näyttelyssä.

 

Näyttelyssä on esillä myös virallisen kiertuevalokuvaaja Edward Michael ”Ed” Bonjan ottamia valokuvia. Kuvia on aiemmin ollut esillä kahdessa eri näyttelyssä Kotkan Valokuvakeskuksessa. Vuonna 2014 valokuvista julkaistiin kirja nimeltään Elvis – We Will Remember You. ”Elvis Presley – Mies ja myytti” –näyttely juhlistaa samalla Ed Bonjan syntymäpäiviä, sillä helmikuun 13. Ed olisi täyttänyt 76 vuotta. Ed Bonja menehtyi 4.9.2019 – kaksi kuukautta viimeisen Kotkaan sijoittuneen vierailunsa jälkeen.

 

”Elvis Presley – Mies ja myytti” –näyttely on saanut Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiön apurahaa.

 

Näyttely on avoinna 7.2.-28.3.20201 Pato Klubin galleriassa, Kuusankosken Taideruukin 2. kerroksessa, Kyminväylä 2. Näyttelyyn voi tutustua maksutta ti-pe 11-17 ja la-su 12-16. Maanantaisin Pato Klubi on suljettu.