Vain muutama voi sanoa tunteneensa Elvis Presleyn yhtä hyvin kuin laulaja Estelle Brown (synt. 1943). Brown esiintyi Elviksen kanssa yli 1100 konsertissa aina vuodesta 1969 Elviksen viimeiseen konserttiin vuonna 1977 asti. Estelle Brownille Elvis ei ollut pelkästään työnantaja, he olivat myös ystäviä. Ensi vuonna tulee kuluneeksi 40 vuotta Elviksen ennenaikaisesta poismenosta; Brown myöntää aika ajoin ajattelevansa Elvistä: ”Minulta tullaan kysymään mitä Elvis olisi pitänyt nykyisestä maailmanmenosta tai Trumpista. Yksiselitteistä vastausta on vaikea sanoa, mutta huomioiden miten lämmin ja huomaavainen ihminen Elvis oli, hän ei olisi pitänyt Trumpista. Elvis kohteli naisia äärimmäisen kunnioittavasti eikä hänestä saanut rasistia tekemälläkään.”

Estelle Brown muistelee erästä Houstonin konserttia 70-luvun alussa jossa promoottori ilmoitti, että Elviksen konsertti olisi hyvinkin toivottu mutta The Sweet Inspirationsia ei kaivattaisi lavalle: ”Emme halua mukanasi olevia värillisiä tyttöjä lavalle”. Elvis oli vastannut, että jos ”tytöt eivät esiinny, ei hänkään tule nousemaan lavalle”. Promoottorille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin hyväksyä tilanne.

 

Estelle Brown tulee vierailemaan maassamme ensi vuoden toukokuussa osana An Evening with Elvis’ Friends and Original Musicians -kiertuetta. ”On mukavaa, että voin tehdä kunniaa niin hienolle miehelle. Muistan Elviksestä parhaiten hänen hyväsydämisyytensä. Elviksellä oli aina hetki aikaa joko muutaman sanan vaihtamiseen tai tarvittaessa hän tarjosi olkapäätään jos tarvitsit tukea. Elvis oli todellinen ystävä. Uutinen hänen kuolemastaan tuli shokkina. Avioero Priscillasta oli jättänyt Elvikseen jälkensä, mutta oletimme, että hän olisi päässyt jaloilleen. Se oli todella surullista.”

 

Estelle Brown esiintyy osana An Evening with Elvis’ Friends and Original Musicians -kiertuetta. Kiertue pysähtyy maassamme seuraavasti: tiistai 18.4.2017 Tampere-talo Tampere, keskiviikko 19.4.2017 Savoy-teatteri Helsinki ja torstai 20.4.2017 Sibeliustalo Lahti.

 

Liput myy Lippu.fi. Liput alkaen 38€