Korkean profiilin turvamies Dick Grob (synt. 1939) on kokenut ja nähnyt urallaan paljon. Elviksen lisäksi Dick Grob on työskennellyt sekä Michael Jacksonille, Tom Jonesille, että Elizabeth Taylorille. Dick Grobin meriitteihin kuuluu myös neljän Yhdysvaltojen presidentin mm. Richard Nixonin ja Jimmy Carterin suojelu. Dick Grob on työskennellyt myös CIA:lle, FBI:lle ja salaiselle palvelulle. Dick Grobia voisi itse asiassa verrata tosielämän ’James Bondiin’. Hän ei puhu paljoa työstään, mutta kysyttäessä uran kohokohdista Dick Grob innostuu: ”Elvis Presley oli urani kohokohta. Työskentelin Elvikselle aina vuodesta 1967 vuoteen 1977 asti. Elvis oli omaa luokkaansa enkä ole nähnyt toista hänen tasoista viihdetaiteilijaa. Edes uransa huipulla ollut Michael Jackson ei ollut verrannollinen Elvikseen. Elviksellä oli ainutlaatuinen suhde yleisönsä kanssa”.
Ensi toukokuussa Dick Grob vierailee Suomessa osana An Evening with Elvis’ Friends and Original Musicians konserttia. ”Kerron mielelläni ihmisille Elviksen hienoudesta”, Grob toteaa kotoaan Las Vegasista. ”Minulta on usein kysytty millainen Elvis oli ja olen vastannut, että en ole koskaan tavannut mukavampaa persoonaa kuin mitä Elvis oli. Elvis oli hyvin antelias ihminen; hän olisi antanut vaikka paidan päältänsä. Ikävä kyllä jotkut hänen kavereistaan ja tyttöystävistään hyödynsivät tätä ominaisuutta… Uskoakseni tässä oli yksi syy miksi Elvis eristäytyi viimeisinä vuosinaan. Uskoakseni hän kyllästyi siihen, että häneltä haluttiin aina jotain.”


Dick Grob on myös yksi viimeisistä Elviksen jutelleista henkilöistä. Elokuun 16. päivän aamuna vuonna 1977 Elvis soitti Dick Grobille klo 04.00 tulevan kiertueen yksityiskohtiin liittyen. ”Keskustelimme hänen yläkerran toimistossa. Elvis oli innoissaan tulevasta kiertueesta, ehkä enemmän kuin mitä normaalisti. Elvis oli valinnut viisi uutta kappaletta settilistaan ja hän halusi, että etsin kappaleiden nuotit ja informoisin muusikoita asiasta. Muutamaa tuntia myöhemmin hän oli kuollut! Olin shokissa! Yöllisen keskustelumme aikana en huomannut Elviksessä mitään merkkejä siitä, että jokin olisi ollut huonosti. Järjestin hautajaiset Elviksen isän Vernon Presleyn pyynnöstä. Tänä vuonna Elviksen kuolemasta tulee kuluneeksi 37 vuotta. Asia ei ole enää joka päivä mielessä, mutta se saa minut kuitenkin surulliseksi. Elvis toi musiikkinsa välityksellä iloa niin monen elämään, mutta hän kuoli yksin. Ja vielä niin nuorena. Se ei ole oikein, mutta on lohdullista huomata, että vielä nykyäänkin Elvis on suosittu. Elvis olisi ollut yllättynyt ja mielissään asiasta.”

An Evening with Elvis’ Friends and Original Musicians konsertti järjestetään Kerava-salissa tiistaina 6.5. Konsertti alkaa klo 19.00. Liput 32€ ja lippuja ennakkoon myy piletti.fi. Konsertin tuottaa Keravan kulttuuripalvelut p. 040 318 2009. www.keravasali.fi

”Minulle on kunnia-asia saapua Suomeen ja juhlia Elviksen muistoa yhdessä suomalaisten Elvis-fanien kanssa.”

Kiertueen sivut: http://www.elvisnews.dk/